Hem » Artiklar & Nyheter » Tips på kända platser i Paris

Tips på kända platser i Paris

Bild på EiffeltornetParis är Frankrikes huvudstad med över elva miljoner invånare i hela storstadsområdet. Det är dock inte bara människor det finns gott om, utan även kända platser och sevärdheter.

En av stadens mest kända byggnader, som även är ett av världens mest kända landmärken och en symbol för Frankrike, är Eiffeltornet. Tornet, som stod färdigt redan år 1889, är stadens högsta byggnad och sträcker sig 324 meter upp i luften. Man kan ta sig upp till toppen och dit är det 1 665 trappsteg, men man åker dock hiss förbi en del av dem. Årligen besöker drygt sex miljoner människor tornet och nästan 300 miljoner människor har besökt tornet genom åren.

Ett annat av Paris landmärken är Triumfbågen. Det är en valvbåge med anor från det romerska riket. Bågen ligger vid Place Charles de Gaulle, i slutet av den berömda boulevarden Champs-Élysées. Triumfbågen är 45 meter bred och 51 meter hög. Den är öppen för allmänheten som är välkomna att ta de 284 trappstegen upp och njuta av utsikten över staden.

I Paris finns många kyrkor och två av dem är berömda världen över, Sacre Coeur och Notre Dame. Sacre Coeur betyder heligt hjärta och det är en katolsk basilika tillägnad Jesu heliga hjärta med anor från romartiden. Basilikan ligger belägen på Montmartre-kullen som är stadens högsta punkt. Byggnaden stod klar år 1914 och tog hela 38 år att få färdig. Den är otroligt pampig och vacker.

Notre Dame är en katedral som ligger mitt i floden Seine på ön Ile de la Cité. Den byggdes mellan åren 1163 och 1345 och är ritad av Maurice de Sully. Notre Dame är klassad som ett världshistoriskt monument av UNESCO och det var här som Napoleon kröntes till kejsare år 1804.

Dessutom finner man även det kända museet Louvren, eller Musée du Louvre som det heter på franska, i Paris. Museet är det mest besökta i hela världen och här finner man, utöver den fantastiskt vackra byggnaden, konstverk som Mona Lisa, Nike från Samothraki, Madonnan i grottan och Venus från Milo från konstnärer som Rafael, da Vinci och Titian. Varje år besöks museet av nästan nio miljoner människor.


Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.
 Kommentarer

Jennifer
Juli 13, 2011, 12:27
Paris verkar så otroligt häftigt, med alla dessa byggnader man bara måste se! Notre Dame, Eiffeltornet, Triumbågen, det är bara några av de få saker jag vill göra i Paris. Detta var en jättebra sida,man fick lite med användbar information om alla byggnader. Jag befinner mig just nu i Nice Franska rivieran, det är också väldigt vackert. Med stränderna, klimatet, gamla stan, och framför allt läget, det ligger nära till Cannes, St Tropez, Monaco och även Alperna. Så Nice kan jag verkligen råda er att besöka!Relaterade Artiklar

Shoppingresa till New York - Lansering av ny stadsportal

Juni 11, 2013

Paris - Tips på kända hotell

November 7, 2010

Paris - Kända Boulevarder

Februari 20, 2010

Weekend i Paris

Februari 20, 2010