Billiga hotell i Paris

Paris kan vara en dyr stad, framförallt för oss svenskar. Det finns dock oväntat många budgetalternativ på hotellfronten. Om man är ute efter ett helt okej hotell där man kan sova ordentligt utan någon överflödig lyx och samtidigt bo i stadens centrum så får man räkna med ungefär 65 Euro för ett dubbelrum.

Motsvarande enkelrum brukar ligga runt 45 Euro per natt. Det är att betrakta som billigt i en av världens mest välbesökta städer.

Självklart finns det billigare alternativ för den som kan tänka sig att dela badrum med korridoren. Om man vill hitta ett billigt boende så gäller det att inte vara insnöad på något specifikt område.

Många vill bo precis intill Champs-Elysées eller i stadsdelarna Quartier Latin eller Saint-Germain des Prés. Här är dock priserna genast lite högre. Budgethotellen finner man i andra, inte lika kända men minst lika intressanta, områden i staden.

Om man vill få ett så billigt pris som möjligt så ska man boka i så god tid i förväg som möjligt. Helst åtminstone två till tre veckor innan man kommer fram. Enklast och billigast bokar man via nätet.

Det kan dessutom vara klokt att inte beställa med frukost. Den kostar ganska mycket extra och är oftast inte prisvärd. I Paris vimlar det av trevliga frukostcaféer som oftast erbjuder ett både godare och billigare alternativ.