Hus i Paris

För familjen eller det romantiska paret, är det en god idé att hyra ett helt hus att ha för sig själv. Att hyra hus mitt inne i Paris kan dock vara problematiskt då utbudet är väldigt begränsat. Ett alternativ är att hyra i områdena runt omkring Paris och sedan ta sig in till centrum de dagar ni vill ara där.

Det finns så kallade holiday houses att hyra. Utbudet ifrån Sverige eller med svenska förmedlare är inte stort. Något lättare är det att finna hus till uthyrning på internationella hemsidor, exempelvis engelska.

Att hyra privat, det vill säga utan någon mellanhand och söka på privatpersoners annonser är en möjlighet. Att hyra ett helt hus är vanligtvis ett dyrare alternativ än lägenhet eller andra boenden, men innebär också en privathet som inget annat boende kan tillhandahålla.

Priserna varierar kraftigt beroende på läge och typ av hus samt vilken period du väljer att hyra, men ligger vanligtvis omkring 350 euro per vecka och uppåt. Ofta är lakan och handdukar inkluderade i priset när du väljer att hyra hus. Olika hus innehåller olika typer av faciliteter och utrustning, exempelvis tvättmaskin.

Air Condition är inte alltid inkluderat, så kolla noggrant innan på beskrivningar av vad som ingår i det hus du funderar på att hyra så inga överraskningar uppstår vid ankomst.