Upplev romantiska Paris

Paris är en av världens mest romantiska städer och många kallar även staden för romantikens huvudstad. Här finns allt man kan önska sig för att få en romantisk känsla under sin semester.

Staden är otroligt vacker och erbjuder mängder av romantiska utflyktsmål och sevärdheter. Vem vill inte bli bjuden till Frankrikes huvudstad av sin partner? Ingen annanstans kan man åka upp i Eiffeltornet och njuta av den näst intill magiska utsikten. Eller så vill man kanske promenera längs en av världens mest berömda boulevarder, Champs-Élysée, som är fantastisk vacker och upplyst under kvällarna.

Ett annat vackert promenadstråk är längs floden Seine där det finns flera fantastiska broar som man kan krossa med sin kärlek. Paris är dock inte bara romantikens huvudstad, här finns även kultur, shopping och mat i världsklass. Här kan man koppla av efter en dag med shopping eller sightseeing på något mysigt café med en kopp utsökt kaffe eller njuta av fantastisk konst som bland annat den kända Mona-Lisa på Louvren. I staden vimlar det av små mysiga caféer, barer och restauranger men det finns även små marknader och trevliga butiker i smala, romantiska gränder.

Restaurangen Ritz i ParisRestauranglivet i Paris räknas som ett av världens bästa. Utbudet är enormt och på de flesta ställen är kvaliteten mycket hög. Under en romantisk semester i staden kan det vara underbart att gå ut och äta på någon traditionell fransk restaurang, som det finns hundratals av i Paris, och bara njuta av miljön, atmosfären, det franska språket och såklart den goda maten.

Kanske tar man även ett glas utsökt rött vin som fransmännen gör eller så unnar man sig kanske ostron och champagne. Paris restauranger, med sin goda service, är svårslagna för romantikern. I Paris finns romantiska alternativ för alla plånböcker, kvarterskrog som världsberömd gourmetrestaurang.

Dagarna i staden kan man ägna ut att suga in den vackra staden och dess atmosfär eller utnyttja att man är i modets huvudstad och shoppa loss. Det vimlar av romantiska små boutiquer och lyxiga designeraffärer där man kan hitta riktigt fina saker, som man kanske vill ge varandra i present.

Paris är en plats där det är lätt att bli kär. Ta med dig din partner och möt våren eller hösten i romantikens huvudstad.