Snabbmat

Om du är medveten om att titta på din budget, eller i en kapplöpning för att ägna mer tid åt att utforska de berömda sevärdheterna i Paris hittar du bagerier och smörgåsbutiker utspridda runt om i turistområden där du kan köpa ett snabbt mellanmål.

I vissa delar av Paris kan du köpa mellanmål av stånd/vagnar på trottoarer som säljer färdig mat att äta på gatan, till exempel bakad potatis med fyllningar, eller den klassiska och populära franska crêpe (pannkaka). Det finns ett val av söta crêpes (serveras med sött pålägg) eller crêpes med olika fyllningar såsom ost, skinka, spenat osv.

Det finns också ett antal själv serverings restauranger som serverar måltider i cafeteria stil, såsom Flunch, en kedja som serverar ett bra urval av prisvärd mat särskilt praktiskt om du har en familj eller ett barn.

En rad franska kaféer erbjuder billig mat till budgetmedvetna turister. Restauranger serverar sallader och biffar, men de är dyrare. Om du inte hittar det du letar efter i de typiska matställena så finns det alltid de stora snabbmatskedjorna att falla tillbaka på.

McDonald's restauranger är utspridda runt om i Paris. Maten är nästan samma sak som alla McDonald's runt om i världen. En annan stor kedja av hamburgerrestauranger kallas Quick. Valet av mat på Quick är nästan samma som på McDonald's. KFC har också ett fåtal platser i Paris, så en bit av bekanta Fried Chicken är aldrig långt borta!

Pizza Hut har också flera smidiga matställen som ligger runt staden. Den franska Pizza Hut är populära restauranger med god pizza och en trevlig atmosfär och är också lämpligt för familjer.

Oavsett ditt val, Paris är en stad av matälskare och du kan vara säker på att det alltid kommer att vara en måltid eller mellanmål för att tillfredsställa alla smaker.