Boende

Att finna boende i Paris är ingen svårighet då det finns en uppsjö av möjligheter. Allt från budget till mer exklusiva alternativ. För den mer sparsamma resenären finns det hostel, vandrarhem och även lägenheter att hyra om ni exempelvis är flera.

För att vara säker på att få det boende du vill ha är det säkrast att boka hemifrån. Är du den mer äventyrliga fungerar det även att finna något på plats. Ofta blir det något billigare om du bokar hemifrån via nätet, till exempel. Ytterligare en fördel med det är att det är lättare att jämföra och läsa andras omdömen på hotellen. Men även resebyråer kan hjälpa till med att boka boende.

Standarden i Paris på boende är rätt hög, men också vanligtvis lite dyrare jämfört med många andra större städer. Är du ute i god tid och åker utanför högsäsongsperiod, kan du få rum från 150 kronor och uppåt. Detta gäller dock hotell som är av lägre, men helt ok, standard. Vill du ha medelklasshotell så ligger priserna på 700 kronor och uppåt.

Vill du bo på hostel finns det som alternativ att hyra rum där du bor ensam eller delar rum, så kallade ”dorms”, tillsammans med några andra. Oavsett vilket alternativ du väljer är det som regel delande av toalett och badrum som gäller. Det vill säga om du inte vill lägga till extra för att även ha ett för dig själv. Fördelen med hostels är att du som oftast kan bo väldigt centralt för en billigare peng än många av hotell alternativen. För att få det mesta utav din resa är det en god idé att börja gräva bland alternativen i god tid, och fundera på vilket av dem som passar just dig bäst.

Läs mer om olika boendeformer:

Camping i Paris

Hus i Paris

Lägenhet i Paris