Gå på fotboll i Paris – boka biljett till PSG eller ta en tur av Parc des Princes

Fotboll i Paris, att se Paris Saint-Germain spela hemmamatch på mäktiga Parc des Princes, blir garanterat ett sportminne för livet. Så här gör du för att boka biljett till PSG. Tips! Du kan också ta en guidad tur av arenan.

Fotboll i Paris - boka biljett till PSG på Parc des Princes

Svenskintresset för att gå på fotboll i Paris har svalnat en del sedan Zlatan Ibrahimovic lämnade laget och flyttade till den amerikanska proffsligan.

Men att kombinera en resa till Paris med att se en PSG-match, det är fortfarande en riktigt bra idé. Även om Zlatan saknas, får du njuta av världsstjärnor som Neymar, Kylian Mbappé, Ángel Di María, Thiago Silva, Edison Cavani och många fler.

Har du tur möter PSG ett lag med ännu fler storspelare på banan – just när du är på plats i Paris.

Fotboll i Paris – boka biljett till PSG

Många säljer biljetter till PSG:s matcher, men det finns anledning att hålla koll på vem du bokar med.

Ofta hårt kritiserade bokningssajten Viagogo är väldigt synlig i Google om du söker på ”fotboll i paris”, men är inte en sajt du vill boka med.

Vårt val är stora, välkända StubHub. Sajten är en marknadsplats, inte en direkt återförsäljare, men man kontrollerar och garanterar att de biljetter som säljs är äkta.

På den här sidan hittar du biljetter till PSG:s matcher. Tänk på att växla till hemmamatcher om du bara vill se de matcher som spelas i Paris.

Hitta till Parc des Princes

Arenan ligger i stadens utkant, men du tar dig smidigt dit med Metrons linje 9 till stationen Porte de Saint-Cloud. Från stationen till arenan promenerar du på cirka fem minuter.

Ett annat alternativ är linje 10 till stationen Porte d’Auteuil. Därifrån är promenaden något längre, men inte mer än några minuter mer.

Guidade turer av Parc des Princes

Även om du inte går på fotboll i Paris, finns chans att uppleva den anrika arenan ändå. Parc des Princes uppfördes, i sin första version, redan 1897 och det finns gott om historia i väggarna.

Du kan boka den här rundturen av arenan, där du får kolla in både planen, omklädningsrummen och VIP-logerna. Det finns också en dyrare tur av Parc des Princes, där en VR-guidning ingår.

(Sidan uppdaterades 2019-11-08)