Le Lido – klassisk kabaré i Paris

Le Lido är en av Paris mest kända kabaréer och tillsammans med Moulin Rouge är den en symbol för allt vad Paris står för – kliv in till denna magiska scen och njut av en fantastisk föreställning!

Le Lido i Paris

Den kända och hyllade kabarén Le Lido blev invigd strax efter det andra världskriget och har sedan dess varit en av de mest kända platserna i Paris – och numera på Champs-Élysées. Tillsammans med Moulin Rouge utgör Le Lido den kompletta kabaréscenen i Paris.

Le Lido köptes av bröderna Joseph och Louis Clerico som satte upp den första showen, Sans Rimes Ni Raisons (utan rim och reson), år 1946. Tio år senare startade bröderna ett Le Lido i Las Vegas, på hotell Stardust. Där fick showen stanna i närmare 30 år.

Burlesk magi

Burlesk är en underhållningsform med rötter i 1860-talets USA som idag fokuserar på show, dans och sång, med lättklädda kvinnor i spetsen. På Le Lido har man utvecklat föreställningen genom åren och idag har de en rad talangfulla artister som uppträder, både kvinnor och män. Bland annat akrobater, konståkare och, förstås, de världsberömda dansöserna: Bluebell girls.

Som alltid på kabaré är stora (och många) fjädrar, glittrande dräkter, cancan och eleganta nummer en självklarhet. Det här är en upplevelse à la Las Vegas, med en färgsprakande föreställning och fräcka, extravaganta klädkreationer.

Till skillnad från Moulin Rouge, som håller sig till ett tidlöst, äldre tema, har Le Lido moderniserat den traditionella kabarén och skapat någonting fräscht, nytänkande och unikt. Dagens föreställningar är även fullsmockade med avancerad teknik, vilken gör varje show extra magisk tillsammans med den imponerande dekoren och praktfulla musiken.

» Boka biljett till Le Lido och champagne

Bluebell girls

Huvudattraktionen i föreställningen är Bluebell girls, som är en grupp dansöser, speciellt utvalda för att vara kvällens höjdpunkt. Bluebell girls är exceptionellt talangfulla och professionella dansare och en del av showen som du inte vill missa.

År 1948 blev irländskan Margaret Kelly, även kallad Miss Bluebell, anställd av managern Pierre-Louis Guérin. Hon samlade en grupp extraordinära dansöser till showen. Varje dansare blev specifikt utvald av Margaret Kelley tills hon pensionerade sig år 1986. Än idag utgör Bluebell girls en av de viktigaste akterna i föreställningen.

Personerna i gruppen kommer från hela världen och utmärks bland annat av att vara av ungefär samma längd och att vara längre än vad dansare normalt sett brukar vara. Dessutom gör de förstås en helt magisk show.

Middag och show

Mitt på den stora boulevarden Champs-Élysées ligger Le Lido, men här har den inte alltid varit. Kabarén flyttade hit år 1977 och har sedan dess varit en naturlig del av platsen. Här finns drygt 1 100 sittplatser, varav 300 är till för matgäster.

Middag och show är ett vinnande koncept på Le Lido och kombinerar två av de bästa sakerna med Frankrike och speciellt Paris: en magisk föreställning och det franska köket. Le Lido var faktiskt bland de första i världen med att kombinera middag och show, dîner-spectacle.

Det finns flera gourmetalternativ att välja mellan. Kanske vill du äta middag och dricka bubbel, kanske har du lust att smaska på med en riktigt fin champagne till middagen eller så vill du bara ha din middag utan dryck. Oavsett vad du föredrar finns det mycket att välja på – maten är dessutom superb. Och är du en dessertperson finns det några riktigt trevliga efterrätter.

» Boka biljett till middag och show på Le Lido

Bra att veta innan besöket

Det finns vissa saker som är bra att veta innan du besöker showen. För det första är kameror helt förbjudna, med eller utan blixt. Detsamma gäller filmkameror, ljudinspelning och liknande aktiviteter.

För det andra finns det en förhållandevis strikt klädkod som alla gäster måste respektera. För även om showens artister är lättklädda är det en elegant tillställning. Den officiella klädkoden är casual elegant men kavaj och slips är uppskattade inslag i klädseln.

Shorts, träningskläder, tennisskor och dylikt är inte tillåtet och du kan faktiskt bli nekad inträde om du har otur – så passa på att klä upp dig för tillfället. Det skapar en magisk atmosfär inne på Le Lido när alla är uppklädda samtidigt.

På tal om kläder finns det även ett kapprum som ofta ingår i biljetten. Showen brukar vara runt två timmar lång som standard.

Boka biljett till Le Lido

För att besöka Le Lido måste du boka en biljett. Eftersom Le Lido är en populär attraktion är det klokt att boka i god tid för att få en garanterad plats. Bokar du över nätet slipper du riskera att inte få en plats och du får ofta biljetten till ett bättre pris än om du köpt på plats.

Vi rekommenderar att du använder dig av vår partner Get Your Guide. Via dem bokar du både snabbt och säkert och du får en god översikt över alternativen som finns:

(Senast uppdaterad: 2022-04-30.)