Flyg till Paris

Det bekvämaste sättet att ta sig från Sverige till Paris är med flyg. Att flyga till Paris tar omkring två och en halv timme beroende på vilken flygplats man flyger ifrån. Från Arlanda brukar det vanligtvis ta ungefär två timmar och fyrtio minuter.

Paris är en populär stad att besöka och det finns gott om avgångar och väldigt många bolag som flyger dit. Den stora konkurrensen gör att det går att hitta väldigt billiga flygresor till staden. Om man är ute i god tid behöver en tur och retur-biljett inte kosta mer än 1200 kronor men det varierar självklart beroende på flygbolag, avreseort och tid på året.

Paris har tre flygplatser för internationella flyg, Beauvais flygplats, Charles de Gaulle flygplats och Orly flygplats. Den största och vanligaste är Charles de Gaulle. Flygplatsen ligger i stadens utkanter, cirka 25 kilometer nordost om centrum. Avståndet är inte särskilt långt men på grund av den bedrövliga trafiken i staden så brukar det vanligtvis ta runt en timme att ta sig in till centrum om man åker taxi. Flygplatsen är stor och ganska rörig, dessutom brukar det vara lång kö till taxibilarna. Det går även att åka buss eller tåg in till staden.

Man brukar räkna med att det tar ungefär en och en halv timme från det att man landar till dess att man är framme i city. Att ta sig igenom passkontroll och få sitt bagage kan även det ta lite tid.
Det kan vara klokt att tänka på att vara ute i god tid när man ska åka hem eftersom det ofta är mycket folk på flygplatsen och ofta är köerna till säkerhetskontrollerna långa.

Ett hett tips är att besöka billiga flygbiljetter som är en väldigt bra tjänst för att söka flygresor och har man tur så kan man även hitta sista minuten resor.