Disneyland Paris – kul för hela familjen

Disneyland Paris magiska värld rymmer allt från Kalle Anka och Musse Pigg till figurerna från Frost. Åk karuseller, träffa prinsessor, ät smarrig mat och låt dig förtrollas av parkens parader. Glöm inte att besöka the happiest place on earth när ni är i Paris!

Disneyland Paris

Några mil utanför Paris ligger ett av barnens absoluta favoritnöjen, nämligen Disneyland Paris. Precis som sin motsvarighet i USA brukar nöjesparken kallas för The happiest place on earth.

» Här kan du boka entrébiljetter med eller utan transport

Disneyland Paris består av två parker

Här finns alla Disneys sagofigurer och miljöer – allt från Kalle Anka och Nalle Puh till Elsa och Askungen. Självklart finns även det stora rosa slottet, som är Törnrosas.

Själva parken är uppdelad i två: Disneyland Park och Walt Disney Studios. Var del innehåller flera olika zoner med olika teman och äventyr.

Disneyland Park

Parkens fem zoner är Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland och Main Street USA.

Varje zon har flera karuseller och berg och dal-banor. De har även sina egna teman. Adventureland är exempelvis konstruerat för att efterlikna staden Agrabah från filmen Aladdin.

Genom att gå genom det stora rosa slottet kommer man till Fantasyland. Här kan du flyga med Peter Pan över London, eller åka i tekopparna från Alice i Underlandet.

Förutom åkattraktioner finns här olika shower och teatrar att besöka – och ibland vandrar alla Disneyfigurerna genom parken i en parad.

Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park skapades med syftet att visa hantverket bakom tecknad film. I Walt Disney Studios Park får man därför lära sig om animationens historia, samt vad som ligger bakom de perfekta effekterna i en film.

Självklart finns det här olika sorters åkattraktioner och även denna del av Disneyland Paris är uppdelad i olika zoner. Dessa heter Frontlot, Backlot, Production Courtyard och det senaste tillskottet till denna del av parken: Toon Studio.

Mer än bara nöjespark

Förutom själva parken finns det mycket annat runtomkring Disneyland Paris. Bland annat finns ett hotellområde med flera hotell i olika prisklasser och med olika inriktningar, i Disneyland Resort Paris.

Det finns även ett Golf Disneyland med 27 hål att spela för den golfintresserade.

Utöver dessa kan du även besöka Disney Village. Här finns restauranger, shopping, live shows och mycket, mycket mer. Bland annat finns det en IMAX-biograf där man kan se Disneyfilmer i 3D.

Mat och vilda västern

Du behöver inte vara rädd för att familjen ska gå hungrig. I Disneyland Paris finns det nämligen över 50 restauranger att välja mellan. Behöver du en snabb måltid finns det flera snabbmatsrestauranger och om du är sugen på buffé eller en lite stilfullare middag finns det såklart också.

Eftersom det ändå är Disneyland Paris har barnen (och du) möjlighet att äta mat tillsammans med Disneykaraktärerna. Det rekommenderas att man bokar denna aktivitet i förväg eftersom att det är högt tryck på attraktionen.

För den som är förtjust i äventyr finns en middagsshow där du blir serverad en Texas barbecue samtidigt som du får uppleva en vilda västernshow med Buffalo Bill och Musse och hans vänner i spetsen.

» Boka biljett till Buffalo Bills vilda västernföreställning

Säsongsaktiviteter på Disneyland Paris

Under året bjuds besökarna på säsongsanpassade parader och aktiviteter. Under julmånaderna brukar det exempelvis vara en julparad och en enorm julgran i parkzonen Main Street USA. Och under Halloween kan du räkna med spöklika framträdanden.

På sommaren svidar alla Disneyfigurer om till svalare kläder och under början av året har det under flera år i rad varit ett Frozenfirande med Elsa, Anna och alla deras vänner.

Boka biljett till Disneyland Paris

För att besöka Disneyland Paris behöver du köpa biljett och då finns det flera alternativ att välja mellan.

Det finns endagsbiljetter, flerdagsbiljetter och till och med expressbiljetter där transport till och från Paris ingår.

» Boka biljett till Disneyland Paris endagsbiljett

» Boka biljett till Disneyland Paris flerdagsbiljett

Vi rekommenderar vår partner Get Your Guide. Genom dem får du en god översikt över alla alternativ och bokning av biljetter och turer går både snabbt och enkelt. Om du skulle få förhinder är det ofta möjligt att avboka en viss tid innan.

» Boka endagsbiljett till Disneyland Paris med transport

Här finns ett urval av biljetter till Disneyland Paris, med eller utan transport:

 

(Senast uppdaterad 2019-11-20.)