Sevärdheter i Paris – upplevelserna du inte får missa

Paris ståtar med mängder av sevärdheter och attraktioner för en besökare, både av modernt och äldre snitt. Här är upplevelserna du inte får missa!

Sevärdheter i Paris - våra tips

Det stora landmärket, Eiffeltornet, tronar på den vänstra sidan. Här går det att ta sig upp till toppen och äta god mat. Inte allt för långt därifrån, på en liten ö i Seine ligger den kända kyrkan Notre Dame, med en förunderlig arkitektur. Kika lite extra noga på de hemska figurer som finns avbildade på kyrkans fasad.

På den högra sidan och i det fashionabla 8:e arrondissementet finns Champs-Elysées, den stora paradgatan fylld av shoppingmöjligheter och restauranger. Med lite tur pågår någon manifestation eller festlighet utmed gatan.

På den norra delen av boulevarden ligger Triumfbågen, och längst ner hittar man konstmuseet och slottet Louvren. En mer modern Triumfbåge går även att hitta i det hypermoderna kontors- och affärsområdet La Défense.

Bara ett par kvarter från Champs Elysées ligger rue St Honoré, där många av de famösa modedesigners som huserar i staden har sina butiker. Flott, exklusivt och mycket dyrt. Printemps är annars centrum för den fina shoppingen i staden.

I de västra delarna av Paris ligger Sacre-Coeur, en bländande vit kyrka på en höjd. Utsikten över Paris är hänförande och i de gamla husen runt ikring, det område som kallas Montmartre, bodde förut Paris konstelit. Även Centre Georges Pompidou och Hallarna är väl värda ett besök.

Utanför de centrala delarna av Paris ligger än fler landmärken och sevärdheter. Den stora kyrkogården Père Lachaise hyser många kändisar, både franska och utländska.

Lite längre ifrån centrum ligger Disneyland Paris, byggt på amerikanskt koncept, medan det praktfulla Versailles är så mycket Frankrike och fransk historia det kan bli. Här har de stora kungarna av Frankrike bott.