Buss i Paris

Att åka kommunalt i Paris är inte svårt om du bara tar reda på information innan. Bussnätet är utvecklat och du tar dig till de flesta ställen i staden. Biljetter kan köpas som även inkluderar åkande på stadens metro och linbanan. Att skaffa en karta över bussnätet är en bra hjälp på vägen för att få en bra överblick.

Vill du inte köpa en vanlig biljett som vanligtvis räcker 90 minuter med valfria på- och avstigningar, kan du bland annat köpa ett 24 timmars-kort. Kortet kan inköpas dagen innan du vill börja använda det, eftersom du själv fyller i från och med när kortet ska börja gälla, och det vara då i 24 timmar efter det klockslaget.

Ska du tillbringa längre tid i Paris kan du göra som fransmännen själva gör och köpa ett carte orange, som är ett vecko- eller månadskort. Fotografi behövs för att köpa ett sådant. Ett annat alternativ är att köpa ett travelpass, Paris Visite, som du kan köpa gällande för allt mellan 1 till 5 dagar.

Vill du kombinera transportsträckan med sightseeing kan du köpa biljetten open tours, som är en guidad busstur. Med denna kan du gå av och på när du själv önskar om det är något på sträckan som du tycker verka vara extra intressant. Är vädret fint kan du även passa på att sitta på bussens tak, och samtidigt få lite sol.

Buss är även ett alternativ för att transportera sig till och från de olika flygplatserna. För mer information om detta gå in på respektive flygplats hemsida.