Buss i Paris – så funkar det

Buss i Paris är ett smart sätt att ta sig runt i den stora staden. Bussnätet är utvecklat och du tar dig enkelt till de flesta sevärdheter och restauranger.

buss i Paris

Ska du tillbringa en längre tid i Paris eller bara vill spara på taxipengarna är bussen ett bra alternativ. Det finns både dags- och nattbussar som transporterar dig till alla Paris hörn och kanter. Här har vi sammanställt en del info om bussar i Paris.

Biljetter till bussar i Paris

Det finns både vecko- och månadskort tillgängliga att köpa men även andra typer av biljetter.

För de flesta kommer en vanlig biljett att räcka. Den köper man med fördel strax innan avgång och biljetten räcker vanligtvis i 90 minuter. Med en 90-minutersbiljett får du normalt sett gå av och på bussar hur du vill, i de 90 minuter som biljetten gäller.

Om du vet med dig att du kommer att resa mycket under speciellt en dag men nästan ingenting under de andra dagarna, kanske ett 24-timmarskort är ett bättre alternativ.

Kortet kan du köpa redan dagen innan du vill börja använda det eftersom du själv fyller i från och med när kortet ska börja gälla. Därefter har du alltså ett helt dygns resande med valfria på- och avstigningar att nyttja.

Ett ytterligare alternativ är att du köper ett Paris City Pass, som gäller allt mellan två till sex dagar. Det ger dig även tillträde till många attraktioner och sevärdheter i Paris.

» Beställ ett Paris City Pass här

Att resa med buss i Paris

Paris är en storstad i alla avseenden och trafiken är inte ett undantag. För att få en idé om hur lång tid bussturen kommer att ta kan du räkna med ungefär fem minuter per busshållplats och på så vis räkna ut det.

Ibland kan man få räkna med mer tid än det, allt beroende på trafiken.

Ett ofta snabbare sätt att resa i Paris är via tunnelbanan.

Bussarna brukar köra mellan klockan sju på morgonen till halv nio på kvällen mellan måndagar och lördagar. På söndagar kör ungefär hälften av busslinjerna.

Efter halv nio är det delvis andra bussar som kör och de brukar sluta runt klockan halv ett på natten.

Att åka kommunalt i Paris är inte svårt om du bara tar reda på information innan. Att skaffa en karta över bussnätet är en bra hjälp på vägen och ger dessutom en god överblick.

Här finns en karta över hur bussarna går i Paris om dagen som kan vara till hjälp. Och här är en som gäller för bussarna på natten.

Buss är även ett bra alternativ som transport mellan flygplatserna. För mer information om detta rekommenderar vi dig att gå in på respektive flygplats hemsida.

Tips när du ska resa med buss i Paris

  • Precis som i Sverige är det den röda knappen du trycker på när du ska gå av.
  • Många busshållplatser har USB-portar, så att du exempelvis kan ladda telefonen medan du väntar.
  • De flesta busshållplatser har elektroniska busskyltar, vilka indikerar hur lång tid som är kvar innan nästa buss kommer.
  • Vissa bussar tillåter att du går på även genom de bakre dörrarna.
  • Tänk på att många biljetter kräver att de blir aktiverade innan de börjar gälla.

(Senast uppdaterad 2019-12-19.)