Kultur & nöjen

I Paris är det shopping, lata timmar på café, långa middagar och nattklubbar som gäller. Parisarna älskar att äta middagar länge och väl, och nattklubbarna startar mycket sent. Å andra sidan går det sedan att festa till lunchtid nästa dag för den som ids.

Vid ett besök i Paris vore det dumt att missa en middag eller åtminstone ett revybesök på klassiska Moulin Rouge eller det lite finare Lido för att se avklädda damer leverera högkvalitativa shower. Folies Bergère är också en berömd revyteater i Paris, och kostymerna här slår det mesta annat.

Många andra restauranger erbjuder lite mer prestigelösa spelningar och i den sanna metropolen Paris finns ett stort utbud för alla smaker. För att kunna ha koll på allt som händer är det bäst att inhandla någon av tidningarna l´Officiel des Spectacles, Zurban alternativt Pariscope. Dessa ges ut en gång i veckan och går att inhandla på någon av stadens alla tidningsstånd.

Utbudet är inte mindre vad gäller nattklubbar. Folies Pigalle lär ha det värsta röjet i staden, tätt följt av Le Cab och Le Rex. I allmänhet råder en ganska strikt uppdelning av klubbarna. På den västra sidan är det elegant och lyx som gäller. Här gäller bästa stassen och uppklätt. För att komma in kan det löna sig att boka bord för middag innan festen börjar. Här gäller La Suite, Man Ray och Pershing. På den östra sidan är det ungt, trendigt och hippt. Riktigt coolt är det i Oberkampf och Belleville, två förorter som blommat upp ordentligt.