Lägenhet

Lägenhet i Paris kan hyras med enkelhet och utan problem. En god idé är att titta på olika alternativ i god tid innan din resa då det finns många möjligheter, och att läsa lite och jämföra olika omdömen från andra resenärer.

Tänk också igenom vad som är viktigt för just dig med boendet, om det är närheten till centrum, priset eller ska det ligga i ett lugnare område där det inte är så mycket störande ljud. Fördelen med lägenhet är att de som oftast är fullt utrustade med köksredskap, så du kan laga mat hemma istället för att behöva äta varje måltid ute på restaurang.

Även kylskåp finns, och i vissa fall även frysfack som gör att du kan lagra lite mat i lägenheten för behov.

Att boka lägenhet kan enkelt göras via internet. Men det finns även gott om resebyråer och agenturer, med kontor i åtminstone de största städerna, och där bokningar kan göras över disk. Priserna på lägenheter i Paris är otroligt skiftande, och helt beroende på vad du väljer för standard och var i Paris den är belägen, samt vilken period under året du väljer att resa.

De billigaste alternativen ligger runt 200 kronor per person och natt. De flesta kräver någon form av deposition vid ankomst som kan vara rätt hög, omkring 500 euro. Andra uthyrare tar en kopia på ett kontokort, som sedan rivs när lägenheten lämnats i gott skick.

Viktigt att tänka på är även att de flesta har en städavgift på slutstädning. Det vill säga att lägenheten städas efter att ni lämnat den, men det kostar en slant extra. För många är det inte ett alternativ att låta hyresgästerna göra denna slutstädning själv.