Klassiska nattklubbar i Paris

Nattklubbarna har hög status i Paris och har en förmåga att hålla sig kvar på stjärnhimlen länge. Några som håller år efter år är revyklubbarna, som klassiska Moulin Rouge och Lido. Moulin Rouge, som ligger i Montmartre, har ett rykte som är välförtjänt och håller år efter år samma fina och höga klass.

Det enda som är lite synd är att teatern och nattklubben ligger i ett område som till vissa delar erbjuder mer porr än något annat. Lido å andra sidan ligger mitt på fashionabla Champs-Elysées och anses allmänt hålla lite högre klass än det mer folkliga Moulin Rouge. Klubben öppnade portarna år 1946 och håller ställningarna än.

I närmare tjugo år var det Les Bains som var stället nummer ett att gå på. Det var ibland hart när omöjligt att komma in och här flockades celebriteter med dolda miljardärer för att få en riktigt häftig kväll. Sedan ett antal år sedan har Les Bains förlorat något av sin stjärnglans även om det fortfarande finns en kö och det är svårt att komma in. Den som hoppas på något extraordinärt lär däremot bli lite besviken. Det som händer i nattklubbs-Paris, händer numera mestadels på annat håll.

Den som tagit över Les Bains status är till stora delar Le Baron, som huserar i en lokal som tidigare var ämnad för en lyxbordell på Avenue Marceau. Här är det svårt att komma in, såvida inte gästen är celebritet alternativt av coolaste snitt.

Läs också:

Folies Bergère

Le Lido

Moulin Rouge