Weekend i Paris

Paris är en fantastisk stad med mängder av vackra byggnader och berömda sevärdheter. I Frankrikes huvudstad finner man Eiffeltornet, Triumfbågen, Nôtre Dame, Sacre Coeur och kända boulevarder som Champs-Élysée. I Paris finns det mängder av saker att göra och se. I staden finner man flera av världens bästa museer som bland andra Louvren där Leonardo Da Vincis Mona-Lisa hänger.

På en weekend i staden finns det mycket att hinna med men samtidigt blir det inte för mycket flängande. Stadskärnan är stor men det går att hinna med det mesta över en långhelg. Om man tycker om att promenera så finns det väldigt mycket vackra stråk att hinna med i staden, där bebyggelsen är otroligt fin.

Paris är känt för sitt restaurangutbud och den franska kokkonsten är erkänd världen över. Om man njuter av god mat och dryck så blir man inte besviken i Paris. Ingen annan stad har fler restauranger som belönats med stjärnor i Guide Michelin. Här finns hela tio stycken restauranger med tre stjärnor och ett flertal två- och enstjärniga alternativ. Möjligheten till kulinariska minnen för livet är med andra ord stor. Man behöver dock knappast gå till någon av de allra lyxigaste krogarna i staden för att få sig en matupplevelse. Fransmännen lägger stor vikt och stolthet kring sin mat och de flesta restaurangerna lämnar man nöjd och belåten.

Paris är även känt som modets huvudstad och shoppingutbudet går inte av för hackor. I staden kan man hitta allt man önskar. Här finner man det bästa i allt ifrån second hand och vintage till lyxigaste möjliga designbutikerna. På gatan rue Faubourg Saint Honoré hittar man de franska modeklassikerna Hermès, Christian Dior och Chanel och ett flertal andra lyxbutiker. Det finns dock inte bara lyx utan för den som vill fynda så finns det ett flertal marknader, framförallt under veckosluten.

I Paris saknar man verkligen inte saker att göra. Är man en barnfamilj så lockar kanske ett besök till Disneyland som ligger drygt tre mil utanför citykärnan. På Disneyland Paris, som är Europas enda Disneyland, finns 47 åkattraktioner som alla inspirerats av Disneys filmer och figurer.

För ungdomarna är det kanske nattlivet som lockar mest och Paris har ett enormt nöjesutbud och flera av världens mest kända nattklubbar ligger i staden. Det finns något som passar alla med olika typer av människor och olika musikstilar.

Paris är en perfekt stad att åka till om man behöver komma bort ett par dagar. Oftast är vädret lite bättre än hemma i Sverige och atmosfären är mycket trevlig. De flesta som besöker Paris längtar tillbaka direkt.